Bereken in 3 stappen uw droomkelder

Lengte kelder: (max. 1800)

CM

Breedte kelder: (max. 550)

CM

Hoogte kelder: (max. 250) *

CM
* = Alle maten zijn uitwendig

Vaste grond 

Vaste grond
Kelders op vaste grond 

Een prefab kelder kan in combinatie met een fundering op vaste grond/zand. Indien de grond onder het bouwwerk of de woning draagkrachtig genoeg is dan kan de fundering hierop geplaatst worden. Of de grond in uw situatie draagkrachtig genoeg is kan onderzocht worden door een sondering.

Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende koppelingen van een prefab beton kelder met een fundering op vaste grond: 

   Type Koppeling: Detailnummer:
                  
       
 
Prefab kelder met voet                               V03

Stekkenbakken in prefab kelder V08

Metselnok aan prefab kelder  V09

Vloeren en spouwmuren
Bij een kelder op zand worden vaak vloeren en muren op de kelderwanden gezet. Dit is zeer goed mogelijk, mits we dit van te voren weten. In dit geval wordt de kelder onderdeel van de draagconstructie van de woning. Voor een spouwmuur op de kelder kunnen we de betonkelder voorzien van een metsel nok, zodat de gehele spouwmuur die breder is dan de wanddikte van de prefab kelder hierop geplaatst kan worden.
 
In een aantal gevallen kan de geprefabriceerde kelder zo onder de woningen geplaatst worden dat deze geen vloeren en wanden hoeft te dragen. Deze oplossing is niet altijd mogelijk, maar maakt de kelder wel iets goedkoper dan de dragende variant. Ook dit is voor ons belangrijk om te weten als we een offerte gaan maken.

3D impressies


‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven